RUVO | Witgoed Specialist
GRONINGEN-EMMEN | KvK-nr 02028752
tel: 06 532 90 405 - e-mail: info@ruvo.nl
mobiel menu

Ouderwetse service
voor moderne apparatuur

i-Dos wat betekent dat ?

i-Dos van Siemens: een prestatiegerichte en intelligente wasbeurt

 

Een juiste dosering van het wasmiddel: minder water- en energieverbruik

Te veel of te weinig wasmiddel gebruiken kan een groter water- en energieverbruik betekenen. Als u te weinig wasmiddel gebruikt, wordt uw witte was grauw, vlekken worden onvoldoende verwijderd en soms verschijnen zelfs vetvlekken. Een overdosering laat sporen van schuim op uw kleren na en betekent extra waterverbruik omdat de wasmachine blijft spoelen tot ze geen schuim meer detecteert. Met de nieuwe Master Class met i-Dos is dat nu echter uitgesloten.

Uit een studie van het wfk-onderzoeksinstituut blijkt dat u met de i-Dos van Siemens maar liefst 7062 liter per jaar kunt besparen (testverslag WL 5132/10), in vergelijking met een wasmachine waarbij u het wasmiddel handmatig moet doseren. En dat is lang niet alles! De Master Class met i-Dos verbruikt tot 32 % minder energie dan de laagste waarde van energie-efficiëntieklasse A.

 

Zo intelligent dat zelfs de hoeveelheid wasmiddel wordt gedoseerd

De nieuwe Master Class met i-Dos Automatic is ideaal voor iedereen voor wie gebruikscomfort centraal staat. Deze machine doseert het wasmiddel immers automatisch tot op de milliliter nauwkeurig, zodat u telkens weer zeker bent van een zorgzame en zorgvuldige behandeling van uw wasgoed voor een perfect resultaat. Met één druk op de knop activeert u het geïntegreerde intelligente doseersysteem dat precies de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegt om efficiënter, grondiger én zachter te wassen dan enige andere wasmachine. Veel nauwkeuriger dan u zelf zou kunnen, meet dit systeem precies de juiste hoeveelheid wasmiddel voor de voorziene waslading af. Het resultaat: een stralend schone was die met de grootste zorg behandeld is.

 

Intelligent: de nieuwe automatische programma’s van de Master Class met i-Dos

Met de 2 intelligente automatische programma’s van de Master Class volstaat het een keuze te maken tussen “Automatic” voor gewoon wasgoed en “Automatic soft” voor delicate spulletjes. De wasmachine doet de rest. Dankzij een reeks ingebouwde sensorenkan de innoverende i-Dos-technologie automatisch de waterhardheid, de wasbelading, het textieltype en zelfs de bevuilingsgraad bepalen, om de vereiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen en het optimale wasprogramma in te stellen – voor perfecte resultaten.

 

i-Dos: wasmiddelen naar keuze

De Master Class met i-Dos is uitgerust met geïntegreerde doseerkamers die voldoende vloeibaar wasmiddel en wasverzachter voor 20 wasbeurten kunnen bevatten. Ze kunnen eenvoudig uit het toestel worden genomen om ze schoon te maken en uiteraard kunt u het wasmiddel of de wasverzachter om het even wanneer tussen 2 wasbeurten door vervangen. De speciale toevoer vereenvoudigt het vullen van wasmiddel en wasverzachter – tot en met de laatste druppel. Uiteraard is de Master Class ook voorzien van een compartiment waarin u met de hand wasmiddel – in poeder- of vloeibare vorm – en andere wasproducten kunt gieten.

Meest gestelde vragen

Onze meest populaire merken: